«Какво може да се каже за човек, който не принадлежи на себе си?» — Андрей Настане за Силвия Раду

В интервю за портала Трибуна председателят на партията «Платформа «Достойнство и Истина» и кандидат за столичен кмет Андрей Настане отговор на следния въпрос: Какво мислите за Силвия Раду?

«Какво може да се каже за човек, който не принадлежи на себе си? Ако говорим за цифри, нека си спомним колко гласове събра тя на президентските избори през есента на 2016 година: 5.276.

Малко повече от 5 000 граждани на нашата страна повярваха на проекта й.

Само в Кишинев имаме повече от 650 000 избиратели.

Защо да мислим, че точно сега нейните проекта са станали по-добри?

На 20 май в цифри ще видим толкова лъжлива пропаганда», заяви той.

Андрей Настасе, който, както и Раду, е привърженик на евроинтеграцията на Молдова, предложи също да се разгледат постиженията на Силвия Раду като мениджър през призмата на точните данни.

«Моето мнение е изградено на базата на данни от отчета на НАРЕ за 2013 година, когато се  извърши анализ на дейността на предприятията за 2010-2012 година, тя ръководеше компанията UnionFenosa.

Отчетът е присъда за така наречените професионални качества и неподкупността на кандидата Плахотнюк.

Цитирам отчета на НАРЕ: «Значителните допълнителни и неефективни разходи и неспазването на принципа на максималната ефективност при минимални загуби», отбеляза той.

Според Настасе, «отчетът доказва многобройни сериозни нарушения в управлението на предприятието, които са повлияли върху ръста на тарифите на електроенерията за крайните потребители».

News Front

 

 

Тагове: ; ;