Мирослав Джоканов, бащата на блъснатото вчера 2-годишно момиченце в Южния парк, е категоричен, че колоездачът ще бъде намерен до дни. Той посочи, че вече имат няколко сигнала за заподозрени и днес ще бъдат проверени, съобщава bTV.
Джоканов призова извършителя да се яви в столичното 4-то Районно управление и да понесе отговорността за стореното. „Полицията е иззела записи от заведения, има снимки и показания. Предполагам до дни той ще бъде открит. Дело ще има за нанасяне на средна телесна повреда и той ще понесе отговорността си”, заяви бащата на малката Теа.

Той обясни, че при инцидента вчера тя е направила само крачка в страни на алеята когато е била пометена от него.

„Предната гума минава през тялото й, влачи я два метра по асфалта. Има множествена фрактура и охлузвания по цялото тяло и е под наблюдение в Пирогов”, каза бащата. Поведението на колоездача е било неадекватно — вдигнал си е колелото, изчакал е малко и без да каже нищо си е тръгнал.

Паркът е място за всички — за деца, за кучета и за велосипедисти. Това не е вендета срещу велосипедистите, заяви бащата и допълни, че и не бива родителите да треперят ежедневно. Той призова за изграждане на обособени алеи, където колелата да се движат по-свободно.
Мария Васева, представител на Столичната община, посочи, че правила за колоездачите в парка няма и добави, че е редно скоростта да се съобрази.

Предстои в Южния парк също да се обособят трасета.
„Съобразителността е качество на отделните хора. Не подкрепяме подобно отношение, разбира се, трябва да има рестрикции”, коментира Иво Делин от организация „Велоеволюция”.

Тагове: ; ; ; ; ;