(продължени от 1 част, виж пак тук в раздел «Статии»»)

Не е нормално да се счита, че глобалният процес, наречен Втора световна война, е започнал в един ден и в една точка на планетата.

Началото на Втората световна война е дълъг процес, а 1 септември 1939 година, когато Германия напада Полша, е само една от многото дати.

Добре е да се знае и помни, че нападението на Хитлер и неговите сателити над Чехословакия става възможно само благодарение на Англия и Франция.

В директивата на Хитлер до германското МВнР пише следното:

«Ще взема решение за началото на операция срещу Чехословакия, ако бъда твърдо уверен, че, както това стана при окупацията на демилитаризираната зона и влизането в Австрия, Франция няма да реагира, а Англия също няма да се намеси».

Трябва да се знае и помни, че Англия и Франция не само не се опитват за спрат Хитлер и неговите съюзници, но посланиците на Англия и Франция в прав текст заплашват президента на Чехословакия, че ще се намесят във войната на страната на Хитлер, ако Чехословакия започне да се защитава.

Трябва да се знае и помни, че само СССР твърдо и категорично застава срещу войната още в нейния зародиш, застава в защита на Чехословакия от заплахата от страна на  Хитлер, Полша и Унгария. Министърът на външните работи на Чехословакия К. Крофт пише в дневника си:

«Увереността, че СССР напълно сериозно и без всякакви колебания има намерение да окаже помощ на Чехословакия в случай на действителна нужда, действа много успокояващо и ободряващо в Чехословакия».

Трябва да се знае и помни, че, доколкото СССР и Чехословакия тогава нямат обща граница, Червената Армия е можела да стигне до Чехословакия само през Полша или Румъния, но двете страни забраняват влизането на съветските войски в помощ на чехите.

Трябва да се знае и помни как героично се опитва да спре новата световна война народният комисар по външните работи а СССР М. Литвинов по време на Асамблеята в Лигата на нациите в Женева. Той предлага спешно да се свика съвещание на европейските велики държави и другите заинтересовани страни с цел изработването на колективни мерки и внасянето на чехословашкия въпрос за обсъждане в Лигата на нациите.

Той подчертава, че капитулацията в случая ще има «напълно обозрими катастрофални последствия».

Световна война, казано с други думи. Но неговото предложение било отхвърлено, гласът му не бил чут — както и сега не чуват гласа на Русия в ООН.

Трябва да се знае и помни, че нападението на Англия и Франция над СССР е било набелязано за 15 май 1940 година, при това било съвсем прецизно планирано и подготвено.

За тоталната бомбардировка на Баку (нападението трябвало да започне в това направление) вече дори били построени авиобази, начертани били летателни карти, подготвени хиляди тонове бомби. И само започналите пет дена преди това военни действия от страна на Хитлер срещу Франция променили хода на историята.

Всички гореспоменати факти са потвърдени многократно и от голям брой документи.

Ако всеки знае тази истина, то никакви украинско-полска-литовска и прочие лъжи няма да минат. Истината ще обезвреди всяка гнусна лъжа.

Тази истина трябва да замени помията, която се мъдри днес в соросоидните учебници.

Автор: Валентин Фалин, доктор на историческите науки, дипломат, бивш посланик на СССР в Германия.

Превод и редакция: Петя Паликрушева за News Front


 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;