Британският външен министър Борис Джонсън призова САЩ да опишат подробно виждането си за нова договореност за уреждане на отношенията с Иран, след като президентът Доналд Тръмп се оттегли от сегашното ядрено споразумение, предаде Ройтерс.
Сега, след като правителството на Тръмп напусна Съвместния всеобхватен план за действие, върху него пада отговорността да опише как във Вашингтон ще постигнат ново договорено решение за общите ни тревоги, заяви пред британския парламент Джонсън.
Министърът каза, че самият той няма проблем с набелязаната от Тръмп цел да се намери трайно решение на ядрената заплаха от страна на Иран, но добави: «Въпросът е как САЩ предлагат да се постигне това?»
Сега САЩ трябва да излязат с конкретни предложения за Иран, каза Джонсън.
САЩ не бива да възпрепятстват доброто функциониране на сегашното ядрено споразумение с Иран, заяви Джонсън и подчерта, че то е жизненоважно за сигурността на страната му.
«Призовавам САЩ да избягват всякакви действия, които биха попречили на другите страни да поддържат споразумението, работещо в интерес на нашата колективна сигурност», каза той, цитиран от Франс прес, БТА

Тагове: ; ; ; ;