Главният продуцент «Вътрешна продукция» на БНТ  е съкратен от обществената телевизия от днес, съобщи Дневник. Самият Ковачев е разбрал за това с получаването на документите вчера и засега няма обратна връзка за причината, заради която е уволнен.

Като дългогодишен служител на БНТ и впоследствие главен продуцент Ковачев е участвал в създаването на повечето предавания, с които телевизията е позната в момента — от културните «Денят започва с култура», «История.бг» и «Вяра и общество» до публицистичното «Референдум», за което като самостоятелен автор държи и правата. В момента не е ясно какво ще се случи с предаването.

Пред «Медиапул» генералният директор на телевизията Константин Каменаров е заявил, че решението е с цел «оптимизиране на работата» и е взето от управителния съвет. Каменаров го председателства, а по негово предложение вътре влязоха Валери Запрянов, Василена Матакева, Зина Трифонова и Антон Андонов.

Ковачев е помолил за лично обяснение от генералния директор, но засега няма отговор. Емил Кошлуков, който като програмен директор е с пряко отношение към форматите в БНТ, отрекъл да има общо с решението на управителния съвет. «Което поставя въпроса какви са функциите на програмния директор. Освен да става дума за структурна реформа, която се пази в тайна», коментира Ковачев.

По думите на Ковачев комуникацията между ръководството и екипите в БНТ е силно ограничена, а продуцентски съвети няма от месеци. «Отдавна виждам, че имаме разминавания, които не са от личен, а от етичен и професионален характер», заяви той.

Сега

Тагове: ; ;