Министерството на отбраната на Русия публикува във  Facebook видео, което показва възможностите на бойната машина за подкрепа на танкове  (БМПТ) «Терминатор».

На видеото, което продължава 49 секунди, са показани бойните машини, преминаващи през полоса от препятствия, а също стрелбата им по цели на условен противник.

 

«БМПТ «Терминатор» е предназначен за маневрени бойни действия в състава на танкови и мотострелкови подразделения в качеството си на многоцелево бойно средство в условията на употреба на ядрено оръжие и други видове оръжия за масово поразяване», припомнят от Министерството на отбраната.

Бойната машина е въоръжена с две 30-милиметрови автоматични оръдия 2А42, два автоматични гранатомети АГ-17Д, четири противотанкови управляеми ракети «Атака» и 7.62-милиметрови картечници ПКТМ.

Както заявиха от пресслужбата на Уралвагонзавод, договорът за доставката на «Терминаторите» ще бъде изпълнен в началото на следващата година.

Наред с другата най-нова бойна техника  БМПТ «Терминатор» тази година за първи път ще вземе участие в Парада на Победата на Червения площад.
Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;