Полският генерал Станислав Козей заяви, че Полша се намира на «предната линия в новата студена война» между Запада в лицето на НАТО и Русия.

«Между западното правителство в лицето на военния алианс НАТО и Русия се води хибридна студена война, Полша се намира на предната линия», заяви Станислав Козей, който добави:

«Полша очаква, че съюзниците от НАТО ще реагират ефективно на заплахата от страна на Русия».

Станислав Козей призова НАТО да формира ново командване, което да отговаря за източната част на Североатлантическия алианс.

«Командването трябва да бъде създадено на базата на военното ръководство на Полша», подчерта генералът.

«Новата военна структура трябва да осъществява ролята на двоен чадър, защитавайки както Полша, така и съюзниците от военния алианс», заяви полският генерал в интервю за  «Rzeczpospolita».

Русия коментира думите на полския генерал, припомняйки, че военните конфликти с участието на Варшава практически винаги са завършвали лошо — главно с разделянето на Полша.

Руските ползватели на социалните мрежи отбелязват, че Полша ще се наложи «да се пребори» за ролята на «предна част във войната» с Украйна и Прибалтика.

«Не биваше да разполагат американски системи за противоракетна отбрана. От момента, в който американските ПВО бяха разположени в Полша, се ознаменува унищожаването на страната», пишат руснаците в социалните мрежи.

Полското правителство нееднократно говори за «руската заплаха», оправдавайки с това постоянните си молби за военна подкрепа от силите на НАТО.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;