Членовете на екипа на специалния американски прокурор Робърт Мълър, които разследват предполагаемата намеса на Русия в американските избори,  са се опитали да разпитат руския бизнесмен Виктор Вакселберг.
За това  съобщава The New York Times, позовавайки се на източници.
Посочва се, че инцидентът се е случил преди около два месеца на летището в Ню Йорк, когато бизнесменът излязъл от частния си самолет.

«Федералните следователи, работещи с Мълър, спряха Векелберг в зоната на летището в Ню Йорк и се опитаха да разгледат електронните му устройства и да го разпитват», посочва публикацията.

Вестникът уточнява, че нищо не показва, че Мълър подозира руснаците за каквито и да е нарушения, така че не е известно какво точно е причинило интереса на следователите.

Според публикацията редица несвързани епизоди може да са били причина за действията на следователите, един от които е присъствието на Вакселберг на инаугурацията на американския президент Доналд Тръмп.

По-рано медиите съобщиха, че Мълър е подготвил най-малко 40 въпроса, които възнамерява да зададе на Тръмп по време на разпита по повод «руски намеса».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;