5 май 2018-Нюз Фронт.

Полицията на Париж е задържала 3 въоръжени лица по време на протестните акции срещу френските власти, съобщава телевизия BFMTV.

 

 

Задържането е станало по време на самите манифестации. Протестните акции срещу правителството на Франция, започнаха тази събота в Париж.

Акцията е под наслов» Да подарим празник на Макрон» и е по повод първата годишнина от началото на президентския мандат на Еманюел Макрон.

В протестите участват над 40 000 души, но според информация на организаторите на протестите, участниците са в 4 пъти повече от информацията, която дават по местните медии.

 

Около 14:00 парижко време започна шествието на първите колони с протестиращи, които тръгнаха от площад Опера в посока площад Бастилия. Участниците в шествието носят плакати с надписи » Стоп, Макрон!», » Не на президента на богатите»,

» Всички заедно», » Не на социалния преврат», » Има алтернатива».

 

 

 

 

В събота всички големи градове на Франция се включиха в протестите срещу социално-икономическата политика на Макрон- Париж, Тулуза, Бордо, Страсбург, Рене, Ница.

По думите на организаторите, това е първата крачка от запланираните протести в близките месеци.

Представители на няколко асоциации, съюзи и политически партии вече обявиха, че за 26 май планират «нов ден срещу политиката на Макрон.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;