Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захаров сподели за натиск над руските СМИ, които работят на територията на Великобритания.
Захарова рассказала о давлении на российские СМИ в Великобритании

«Когато ни споделят, че някакви структура Ofcom, която следи RT, е получила обратна връзка от потребителите си, които били недоволни от начина, по който руският канал излъчва, а той показва ситуацията в Сирия, ние разбираме всичко чудесно.

Тази статия доказва, че това не е никакъв независим орган и това не са никакви ползватели, това не са зрители, недоволни от това, което показва RT, това отново е планирана държавна кампания», каза Захарова, коментирайки материал от The Guardian за това, че британските власти имат намерение да укрепят антируската стратегия с помощта на няколко международни срещи на върха с участието на западните страни.

Според нея, британските власти манипулират «независимите структури, които съответно имат претенции, постоянно ругаят руските СМИ, които работят на територията на Великобритания, за това, че те трябва да прекратят работата си».

 

 

Тагове: ; ; ; ;