САЩ готвят нова провокация с «химическа атака» в Сирия

4 май 2018-Нюз Фронт.

Спецслужбите на САЩ подготвят нова провокация с «химическа атака», съобщи осведомен източник, който е свързан със сирийските бойци.

» Оперцията ще се ръководи от бившия главатар на ИДИЛ *  Идриз Ал Хамаш.

Целта на мероприятието е провеждането на инсценировка на химическа атака срещу мирните жители, като след това да бъде разпространена по медиите.»

 

САЩ готвят нова провокация с "химическа атака" в Сирия

 

Според информация на източника, подготовката на «химическата атака» е започнала още на 23 април. За място за бъдещета инсценировка е избрано нефтевото поле Ал-Джафра, което се намира на 27 километра източно от Дейр-ез-Зор, където е дислоцирана военна база на САЩ.

Към настоящият момент, се доставят мирни жители от западния брях на река Ефрат за да бъдат използвани после в постановъчните снимки.

 

Освен  това, към акцията бившият главатар на ИДИЛ смята да привлече брат си Мухамед Рамадан Ал Идриз и членовете на семейството му.

След провокацията с » използваното» на 4 април химическо оръжие в град Дума САЩ, Великобритания и Франция без да дочакат разследване от експертиите на ОЗХО, нанесоха ракетен удар по обектите на Сирия.

Вашингтон, Париж и Лондон обявиха Дамаск в използване на химическо оръжие, без доказателства, представяйки специално снимани постановъчни видео кадри, които след това бяха изобличени.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...