Лидерът на партията «Непокорена Франция» Жан-Люк Меланшон ще отпразнува Деня на Победата в Москва.

Това той заяви днес, добавяйки, че ще се присъедини към акцията «Безсмъртния полк».

Във Франция я наричат «Маршът на безсмъртните».

«Заминавам за Русия за годишнината от победата на Червената Армия над нацистите», каза лидерът Меланшон на пресконференция.

«Струва ми се, че днес е най-подходящото време да покажем на руския народ проявата на братство, съчувствие, при това точно в този момент, който толкова много означава за руската история», каза Меланшон.

«Сблъскваме се с много силно насилие между Иран, Израел, Саудитска Арабия, Турция в този регион от света, а някои от тези страни имат общи граници с Русия.

Важно е да покажем, че светът не е черно-бял», допълни той.

«Руснаците са приятели, руснаците са ни партньори. Между нас има много разногласия, но ние никога не трябва да изпускаме гореказаното от вниманието си, независимо от разногласията, които съществуват между нас», акцентира Меланшон.

News Front

Източник: https://fr.news-front.info/2018/05/04/jean-luc-melenc..

По-рано кандидатът за президент на Франция от ляворадикалното движение «Непокорна Франция» Жан-Люк Меланшон заяви, че в случай на неговото избиране Франция ще излезе от състава на НАТО.

«Разпространяването на войни на планетата предизвиква безпокойство. Искам да бъда президент, който да носи посланието на мира. Затова след избирането ми ще предложа да излезем от НАТО», — отбеляза Меланшон по време на предизборните телевизионни дебати.

По-рано той нееднократно заявява, че е настанало време да се «затвори атлантическата страница».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;