Експертите от Организацията за забрана на химическото оръжие завършиха работата си в сирийската Дума, където някъде в началото на април уж имаше химическа атака.
Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.
Эксперты ОЗХО завершили работу в сирийской Думе

  • «В сирийската Дума завърши работата си групата експерти от Организацията по забрана на химическото оръжие, която проверяваше информацията за уж извършената на 7 април от правителствените войски химическа атака», каза той.

  • Според него, руските военни са направили всичко за безопасната работа на мисията на ОЗХО.
  • Те обезпечели «непрекосновеността и съхранението на всички предмети от мястото на предполагаемата химическа атака, открити в Дума след освобождението на града от терористите», при това дадените задачи се  е изпълнявала с риск за живота.

«В хода на работата в Източна Гута експертите от ОЗХО са посетили две сгради, в които се предполагало използването на отровни вещества, откъдето взели необходимите проби, а също лабораторията на терористите и склада за химически вещества», съобщи генерал-майорът.

Конашенков отбеляза още, че инспекторите са посетили болницата в Дума, където са разпитали местните жители и участниците във видеото, заснето от членовете на «Белите каски».

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;