След снощната работна вечеря, която според гръцките медии е преминала в топла и приятелска атмосфера, ръководителите на дипломациите на България, Гърция, Македония и Албания започват днес в Солун официалната част от четиристранната министерска среща, в чийто фокус са възможностите за укрепване на взаимното сътрудничество, съобщи МИА.

Работната вечеря бе организирана от ръководителя на гръцката дипломация Никос Кодзиас, а македонското и гръцкото външно министерство публикуваха фотографии в официалните си профили в Туитър.
В рамките на министерската среща гръцкият и македонският външни министри ще осъществят двустранна среща, съобщи кореспондентката на МИА в Атина.

Третата министерска среща започва в 10 часа местно време с обръщение на Кодзиас, който ще открие работната част. Към ръководителите на дипломациите на четирите страни ще се присъединят и министрите на транспорта и вътрешните работи.

Ще се разговаря за трансграничното сътрудничество, за европерспективите на Западните Балкани, за влиянието на събитията в Близкия изток върху региона, за възможностите за развитие на транспортната инфраструктура. Ще стане дума и за сътрудничеството между полициите, борбата с трансграничната престъпност, организираната престъпност и справянето с миграцията.
Министерската среща ще завърши следобед с обща пресконференция, БТА

 

Тагове: ; ; ;