3 май 2018-Нюз Фронт.

Владимир Путин проведе в Сочи заседание на наблюдателния съвет на автономната некомерсиална организация » Организационен комитет » Русия -2018″. По време на заседанието бяха обсъдени въпросите относно готовността на стадионите и другите инфраструктурни обекти за предстощото световно по футбол, всичко свързано с транспортното, медицинско и информационно осигуряване на турнира.

 

Самото заседание на наблюдателния съвет на организационният комитет » Русия-2018″ се проведе на стадион  «Фишт».

Спортния обект е с вместимост 40 000 места и е въведен в експлоатация през декември 2013 година. Именно на този стадион са проведени церемониите по откриването и закриването на Олимпийските и Параолимписки зимни игри през 2014 година.

През 2017 година на същия стадион се играят мачове от шампионата на конфедерацията ФИФА.

 

В рамките на повторна реконструкция на стадиона са ремонтирани покривните съоръжения, северната и южна трибуни, построени са входни павилиони, игрово поле, преоборудвани са подтрибунните помещения на стадиона, също така са създадени нови временни трибуни с 4301 места.

 

В резултат на проведената реконструкция на обекта полната вместимост на стадиона сега е 45 хиляди места, като 42 хиляди места участват в билетната програма на ФИФА на световното по футбол 2018.


Преди началото на заседанието Владимир Путин и Джани Инфантино заедно разгледаха стадиона.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;