Стотици бежанци нападнаха полицаи в Германия

Стотици бежанци нападнаха полицаи в ГерманияЧетирима офицери пристигнаха в миграционния център в града, за да задържат 23-годишен мъж от Того за депортация.
Но група бежанци започна да напада полицейските автомобили.
Около 150 търсещи убежище започнаха бой с полицаите в немския град, за да предотвратят депортацията на мъжа от Того.
Както съобщава  Deutsche Welle, инцидентът се е случил в град Елванген, между Нюрембург и Щутгарт.
По данни на СМИ, четирима офицери са пристигнали в миграционния център в града, за да задържат 23-годишния мъж от Того за депортация.
Но групата бежанци започнала да напада патрулните коли, да сплашва офицерите и да настоява мъжът да бъде освободен.
Заради сериозността на заплахите полицаите на мястото на произшествието помолили охраната да свали белезниците на търсещия убежище.
След това той изчезнал от мястото на произшествието.

По-рано се съобщи, че за да избегнат депортация, мигрантите и бежанците прибягват до различни хитрости и уловки в Европа. Така например, представителите на прокуратурата в Щутгарт и Карлсруе съобщават, че числото на мигрантите, заявили принадлежност или подкрепа на различни терористични групировки се е увеличило два пъти.

 

Стотици бежанци нападнаха полицаи в Германия
» А подобен род разбирателсвта са си огромно бреме за съдебната власт»- заяви съдебния министър на Баден Вюртемберг, Гвидо Волф.

 

» Те действително се надяват на получаването на облекчения в процеса на предоставяне на убежища, признавайки се виновни в подобно сериозно престъпление.

Според данните от няколко източника, към настоящия момент «самопризнателните»заявления на мигранти в причастност към терористични групировки, съставят половината от случаите за подозрение в тероризъм в Германия.

Представители на съдебната система в Германия коментират, че много от тези случаи са особено трудоемки, тъй като в голяма част от случаите става въпрос за предполагаема терористична дейност, която е била развивана в страни като Сирия, Ирак, Афганистан, Сомали. Съответно, за проверката са необходими както време, така и държавни средства. А за мигрантите това си е удобно.

Тенденцията в Баден -Вюртемберг съвпада с тенденцията в Саксония, където още през септември миналата година беше заявено за регистрирани 36 случая, в които мигранти заявяват за своя принадлежност към организации като «Ислямска държава» и » Ал-Нусра».

Бежанците съставят около половината от всички заподозряни в фактически терористични заговори. Припомняме, най-печалната терористична атака в Германия се случи по време на Берлинския Коледен Базар през 2016 година, и беше извършена от бежанеца Анис Амри, което предизвика основателната критика към политиката на «отворените врати», която рекламира канцлерут Ангела Меркел по цяла Европа.

News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments