Хиляди британци излязоха на Международния ден на трудещите се по улиците на Лондон с протестни акции и взеха участие в митинга на площад Трафалгар.

Някои от митингуващите издигнаха комунистически знамена и портретите на Сталин, предаде

Daily Mail.


На митингите излязоха работници едновременно от няколко британски мрежови предприятия, недоволни от условията и заплащането на труда им, съобщава се също, че сред митингуващите са присъствали работници от Министерството на правосъдието на Великобритания.

При това, според митингуващите, връзките, което се изграждат от подобни мероприятия, могат да се превърнат в «следващ етап от отчаяно необходимото ново движение срещу експлоатацията».

Съобщава се, че на един от плакатите, издигнати по време на митинга, е имало огромен портрет на Сталин, а също цитат от съветския лидер, в който се говори за «диктатурата на пролетариата» и за преминавате от капитализма към комунизма.

Независимо от това, че през май традиционно се провеждат много митинги, първи май не бе свързван с Международния ден на труда до XX век, припомня  Daily Mail.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник:http://www.dailymail.co.uk/news/article-5679069/International-Workers-Day-rally-Trafalgar-Square-features-banners-Stalin.html

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;