1 май 2018-Нюз Фронт.

Пунктовете по приемане на доброволци във Въоръжените сили на Сирийската Арабска Република бяха открити в градовете на анклава в Източен Каламун.

В град Ер-Рухайб се образуват опашки по мобилните призивни пунктове. Действащи офицери на правителствените войски провеждат анкетирането на кандидатите.

 

 

» Знаете, че Източен Каламун дълго време беше под контрола на бойците. И днес, когато най-накрая нашите войници заедно с руските военни успяха да ги прогонят и да освободят града ни, ние не можем да оставаме на страна. Виждате колко хора дойдоха днес да се запишат. И никой не ги е карал, това е тяхното лично желание. Ние разбираме, че в Сирия има още места, по които са останали терористи, но ние не смятаме повече да ги търпим, и искаме в страната ни да не остане и помен от тази зараза», -разказва пред журналистии Мухамед Тукман.

В сряда, 25 април, в Източен Каламун, включващ в себе си населените пунктове Думайр, Джайруд и Ер-Рухайб, влезе  армията на правителството на Сирия и военната полиция на Русия. Преди освобождаването, територията се е контролирала от девет ислямистки групировки, включително «Джейш ал-Ислам».

5,5 хиляди бойци и членовете на цемействата им напуснаха района. При отстъплението си от Източен Каламун, терористите предадоха на сирийските войкси партия бронетехника- танкове, бойни машини, миномети и боеприпаси.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;