1 май 2018-Нюз Фронт.

САЩ не смятат да извеждат войските си от Сирия, въпреки че и до днес не е ясно на какво основание са разположени там.

Правителството на Сирия неведнъж заявява, че САЩ се намират незаконно на територията им и никой не ги е канил.

В понеделник, по време на среща с журналисти министърът на отбраната на САЩ Джейсм Матис заяви, че трябва да се срещне със специалния посланик, генерален секретар на ООН Стефано де Мистура, за да обсъди етапите по женевския процес.

Стенограмата от прес-комференцията беше разпространена от прес-службата на Пентагона.

 

» Това което не искаме е ,намирайки се на прага на победата на бойното поле- физическото унищожаване на » халифата», терористичната групировка » Ислямска държава», географическия «халифат», просто да си тръгнем преди дипломатуте да са спечелили мира. Така че, отначало трябва да удържим победа във войната, а след това да спечелим мира»- заяви Джеймс Матис, явно пропускайки факта, че именно САЩ финансира и въоръжава «халифата» за който говори, а Русия е тази, която се бори с терористите.

 

Ръководителят на американското военно ведомство потвърди, че САЩ «работят с всички страни от Близкоизточния регион за възможното формиране на контингент за въвеждане в Сирия». Подобни усилия, според Матис, американската страна полагала, за да опита да «направи стабилността в Сирия реалност».

Подобни думи и заявления или говорят, че самия Матис живее в паралелна реалност, или просто става въпрос за типичната американска циничност и безпардоност. Защото, благодарение на усилията на САЩ, Сирия беше повече от 7 години удавена в кръвопролитна война, а тероризма беше се разпълзал по цялата страна.

 

 

Матис добави още пред журналистите, че » почти всички държави от региона са обезпокоени от това, с което се занимава Иран».

« Иранският режим не прави нищо, което да отговоря на интерсите на сирийския народ», заяви Матис, особено загрижен за народа на Сирия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;