Пашинян за връзките с Навални и Саакашвили- Въобще не ги познавам

1 май 2018-Нюз Фронт.

От Републиканската партия помолиха опозиционера Никол Пашинян за коментар на възторжената реакция от страна на Саакашвили и Навални по повод последните събития в Армения.

Лидерът на протестното движение и кандидат за прмиер Никол Пашинян заяви, че никога не се е познавал с бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили, нито със скандалния руски либерал Алексей Навални.

 

По време на днешното заседание депутатът от управляващата Републиканска партия Тачат Варпадетян помоли Никол Пашинян да коментира възторжената реакция от страна на Саскашвили и Навални по повод случващото се в Армения.

» Бих искал да ви уверя, че никога не съм имал нито пряк, нито опосредстван контакст с Навални или Сакаашвили. Не ги познавам въобще лично. Смятам, че с това изчерпвам всичко»- отговори на въпроса Пашинян.

При това, сякаш за да потвърди истиността на думите си Пашинян обърка името на Навални наричайки го вместо Алексей, Александър.

Според думите на Пашинян, събитията в Армения са намерили силиен отклик по много краища на света, и ако трябва да се анализира тази реакция, може да се види, че мнение изразяват хора от различни националности, с различни политически възгледи и идеологии.

Към настоящият момент в парламента на Армения протича специалното заседание за избор на нов премиер за страната. Единственият кандидат за постта, е именно Никол Пашинян издигнат от фракцията «Елк», и лидер на протестното движение.

 

На 30 април, кандидатурата му беше издигната от фракцията » Елк» ( Изход). За избирането на Пашинян са необходими 53 от 105 гласа.

Следователно за него трябва да гласува не само фракцията » Елк», блокът «Царукян»  и «Дашнакцутюн», които по-рано заявиха подкрепата си към него, но и част от депутатите от управляващата Републиканска партия на Армения.

Припомняме, че на 23 април премиерът Серж Саркисян подаде оставка на фона на масовите протести, които обхванаха Армения на 13 април.

Очаквайте подробности по темата в развитие.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...