1 май 2018- Нюз Фронт.

В нощта на 29 април 2018 година Израел атакува няколко военни обекта недалеч от Хама и Алепо. Малко по-късно военен източник съобши и конкретния час:

» В 22:30 местно време няколко военни обекта в покрайнините на градовете Хама и Алепо бяха подложени на нова агресия с вражески ракети»

 

 

Част от първите кадри заснети по време на атаката.

 

Ударите са нанесени от Израел и с възможното участие на САЩ по складовете на 47-ма бригада и 3-та танкова дивизия около Хама, и по сградите на бившия автоцентър около международното летище Алепо, които най-вероятно са били сметнати за складове предназначени за военни цели, в които се държат военни товари идващи от Иран.

Останките от намерените бомби в района на разрушените гаражи около летище Алепо много приличат на останки от управляеми високоточни авиобомби GBU-39 американско производство, които се използват както от САЩ, така и от Израел.

Израел призна извършената атака, а премиерът Нетаняху по схемата на Тереза Мей, побърза да отправи обвинения по адрес на Иран представяйки презентация с няколко слайда, в която говори за ядрената програма на Иран на чист английски, с което явно се опитва да оправдае безподобната атака.

Кадри от презентацията на Бенямин Нетаняху

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;