1 май 2018- Нюз Фронт.

След ракетната атака в Сирия » Хизбула» посочи Израел като извършител. Иран обеща да отмъсти за ударите. 

Върховният ръководител на Иран Али Хаменей заяви, че страната ще отговаря на удари нанесени по нейни обекти в Сирия.

«Времето когато бяхме атакувани и отстъпвахме свърши.

 Вече за всеки свой удар ще получите контраудар», заяви Хаменей.

 

 

 

На 29 април премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се срещна в Тел-Авив с държавния секретар на САЩ Майк Помпео и в телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп обсъдиха » заплахите и предизвикателствата в Близкия Изток, и по-конкретно особеностите на проблемите, предизвикани от дестабилизиращите действия на иранския режим»

От тази среща не е сложно да се предположи, че САЩ и Израел са сключили «сирийска сделка» и обединяват усилия срещу Иран в това число.

В нпщта на 29  срещу 30 април Израел нанася редица ракетни удари по ирански военни обекти в Сирия. Иначе САЩ и Израел наричат действият на Иран «дестабилизиращи», въпреки, че именно САЩ и Израел нанасят ракетни удари.

Висшия ръководител на Иран Али Хаменей даде да се разбере, че Иран ще отговори на агресията на Израел, ако последните си позволяват нови удари.

От своя страна Нетаняху си позволи в понеделник да обвини Иран за ядерната програма.

» Това са заявления на заклет лъжец, с признаци на нарушения в мисленето», се казва в оследвалото съобщение от Външното министерство на Иран.

 

» Тези безсрамни заявления характеризират ционистките лидери, които в името на собственото си оцеляване, и запазването на незаконния си режи, не виждат други средства освен лъжата и блъфовете.»

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;