Майк Помпео направи първата си задгранична визита след утвърждаването му на поста държавен секретар.
По-рано днес той пристигна в Саудитска Арабия, след това ще посети Израел и Йордания.
А вчера, само няколко часа след като той даде клетва, Помпео говори пред НАТО в качеството си на представител на САЩ в Брюксел.
Той заяви, че алиансът както никога до сега е важен пред лицето на заплахата от страна на Русия.
 МАЙК ПОМПЕО: Русия заплаши съюзниците и партньорите ни във военен план чрез нахлуването в Грузия през 2008 година и в Украйна през 2014 година, така и чрез агресивна кампания с цел да се разбият западните институции на демокрация.
Пред лицето на неприемливите действия от страна на Русия НАТО е нужно повече от всякога.
КУРТ ВОЛКЕР, бивш постоянен представител на САЩ в НАТО: Според мен, той трябва да си промени възприятието към Русия. Факт е, че Тръмп от самото начало е по-сурово спрямо Русия.
Ние трябва да отделим вътрешните ни работи, когато говорим за Русия, от разследването и подобни мероприятия, от това, което се случва на международно ниво.
Ние разширихме и ожесточаването санкциите, свалихме на ембаргото за доставка на оръжие за Украйна, а също дадохме значително по-мощен отпор в Сирия, критиката ни към Русия също е сурова за нейните агресивни действия, при това веднага, щом чухме речта на държавния секретар Пемпео.
Считам, че е много важно, че държавният секретар Помпео направи първата си визита в НАТО.
Защото е много важно партньорите да се сплотят на наша страна, около нашия алианс, да се сплоти целият Запад, защото ние понастоящем си имаме работа с много напориста Русия.
Превод и редакция: Петя Паликрушева за News Front
Източник:http://video.foxnews.com/v/5777869137001/?#sp=show-clips

Тагове: ; ; ; ; ; ;