Предстоящите избори за кметове на Кишинев и Белц в някаква степен са своеобразни референдуми, които ще позволят да се определи нивото на подкрепа към олигарха-русофоб Плахотнюк в тези два града.

Ограничаването на влиянието на гореспоменатия политически мошеник в столицата и във втория по големина град в Молдова е много важно.

Големите градове са достатъчно трудни граждански общества, а работата на градската власт в такива общности винаги е политика на високо ниво.

Затова избирането на пропрезидентски кандидати в Кишинев и Белц може да предотврати настъпването на политическа катастрофа в цялата държава.

В Кишинев и Белц, където живеят една четвърт от молдовските граждани, всички евроитеграционни манипулации не са така ефективни, както в другите контролирани от олигархията територии.

Някои молдовски СМИ вече използват хаштага  #Plahotniuc_regime_free_zones (дословно «зона, свободна от режима на  Плахотнюк»).

Той понастоящем може да заложи само на своите «политически прокси» — кандидати-марионетки.

В тази връзка патриотично настроените жители на двата големи града следва да отчетат настоящите реалности в политическата система на своята държава.

Избирайки бъдещите управляващи, избирателите следва да се ориентират не върху предизборните обещания на един или друг кандидат, а върху този курс, кой той ще следва в работата си.

Единствено правилен и в голяма степен «спасителен» за Молдова е само курсът, насочен към тясна работа с действащия президент Игор Додон и за неутрализиране на негативното влияние на олигарха Плахотнюк.

News Front

 

 

Тагове: ; ;