Пашинян обсъди вътрешната политика на Армения със заместник държавния секретар на САЩ

30 април 2018-Нюз Фронт.

Опозиционния лидер на Армения, кандидатът за премиер Никол Пашинян е обсъдил в понеделник по телефона вътрешнополитическата ситуация в страната с помощника на държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразии Уес Мичъл.

 

» Имах телефоне разговор с помощник държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Уес Мичъл. Обсъдихме вътрешнополитическата ситуация в Армения и пътищата за урегулирането й в рамките на закона»- съобщи през  Facebook Никол Пашинян.

 

 

Лидерът на опозицията има намерение да сформира » правителство на съгласието», заяви самият Пашинян в понеделник по време на срещата с депутати от управляващата Републиканска партия.

 

» Трябва да сформираме правителство изхождайки от утрешното гласуване ( изборите за премиер в парламента).

Аз много бих искал, утре всички фракции да покажат единство за изход от вътрешнополитическата криза. Не казвам, че вече съм взел решение, не, казвам, че имам намерение да формирам правителство на съгласието»,- отбеляза Пашинян, допълвайки, че ако бъде избран няма да прави кадрови чистки.

 

» Онези професионалисти, които работят в държавните структури на страната, ще продължат своята дейност»,- отбеляза кандидатът за постта премиер в бъдеще време, сякаш постта вече е негов.

 

Никол Пашинян обясня и позицията си относно необходимостта за излизане на Армения от Евразийския икономически съюз.

 

» Като опозиционер, аз бях против встъпването на Армения в Евразийския икономически съюз. Но аз като политически и държавен деец разбирам всички политически реалии. И пак заявявам, че в случай на избирането ми на постта премиер-министър на страната няма да инициирам излизането на Армения от Евразийския икономически съюз»- заяви Пашинян по време на срещата с депутатите от управляващата партия.

 

» Арменско-руските стратегически отношения се явяват политически факт.Не казвам, че в тях няма проблеми, но не може да не се имат предвид тези политически реалии»- каза Пашинян.

 

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...