28 април 2018-Нюз Фронт.

По посока на арменските позиции Военните сили на

Азербайджан са произвели около 4 000 изстрела.

 

 

В течение на изминалата седмица по линията на съприкосновение на карабхските и азербайджански войски е било фиксирано значително нарастване на напражението. Това съобщи прес-службата на Министерството на отбраната  на Република Арцах.

 

По- конкретно, в 14:25 местно време на  21 април по различни участъци по линията на съприкосновение, по източното и юго-източното направления, се наблюдават натрупвания и активно прехвърляне на жива сила и военна техника на азербайджанската армия.

 

С цел оценка на създалата се оперативна обстановка, министърът на отбраната на Република Арцах, командващият Армията на отбраната, генерал-лейтенант Левон Мнацаканян на 22 април посети мястото и огледа боевите позиции по източното направление и се запозна със ситуцията, проверяваки също така и степента на бойна подготовка на войските.

Генералът даде редица указания и поръчения, необходими за по-нататъшните действия.

 

Според оценките на генерал  Мнацаканян, оперативно-тактическата обстановка е изцяло под контрола на Армията на отбраната на Република Арцах, и се предприемат всички необходими мерки за пресичане на възможни провокации от страна на противника.

 

Като цяло от 22 април до 28 април включително по линията на съприкосновение на карбахските и азербайджански войски Военните Сили на Азербайджан са нарушили прекратяването на огъня над 400 пъти, а за посоченият период азербайджанските войски са обстреляли арменските озиции над 4 000 пъти.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;