Съгласно последния разсекретен документ на НАТО под името «Eжегодна национална програма за Украйна за 2018 година», приоритети в развитието на сътрудничеството на Украйна — НАТО за 2018 година са насочени за «засилване защитните способности на Украйна да се противопостави на руската агресия».

Дадената политика ще бъде реализирана по пътя на реформиране на украинската армия до стандартите на НАТО, внедряването на нова политика по отношение информационните кампании, насочени за «противодействие на руската пропаганда», предоставянето на летално оръжие на Украйна, такова като противотанкови системи, противовъздушна отбрана и апаратно обезпечаване на «киберсигурността».

В документа се твърди, че една от основните посоки в сътрудничеството са изучаване на «руската хибридна война» и разработката на препоръки за противодействието й.

«Дейността на платформата Украйна-НАТО по противодействие на хибридната война е насочена към съвместно изучаване на опита в областта на хибридната война и формиране на препоръки за анализ и противодействие на хибридните заплахи».

В документа се излагат също редица вътрешни политики, насочени към «съдействие на социалните измерения», като честни избори, функциониране на полицейски сили и други предложения.

В документа няколко пъти се обвинява Русия в «създаването на регионални кризи и незаконна окупация на територията на Украйна», позовавайки се на референдума за Крим и Гражданската война в Украйна.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;