27 април 2018-Нюз Фронт.

Сирийските правителствени войски откриха складове на терористите с химически компоненти, произведени в Германия и Великобритания. Това съобщи по време на прес-конференцията в четвъртък заместник постоянния представител на Сирия при Организацията по забрана на химическо оръжие (ОЗХО) Хасан Обаид.

 

 

Дипломатът изрази надежда, че групата експерти на ОЗХО, която към настоящият момент се намира в Сирия, ще намери време да посети » складовете в които са открити химикати, оставени от тероритичните групировки в Дума».

 

» Сирийската армия откри там терористични складове с химически вещества от Германия и Великобритания, в това число вещества от лабораторията Портън Даун в Солсбъри».

» Тогава всички лъжливи обвинения ще бъдат разобличени, и светът ще разбере истината»,- подчерта дипломатът.

 

С аналогичен призив се обърна по-рано и постоянният представител на Русия при ОЗХО Александър Шулгин, който заяви, че Русия настоява експертите на организацията да направят оглед на откритите терористични складове в сирийският град Дума, където терористите са произвеждали химически боеприпаси.

Как така се получава, че цивилизованните европейци оказват подкрепа на терористите и ги снабдяват с компоненти за производството на химическо оръжие?

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;