Днес Русия представлява «значително по-сериозна» заплаха за Великобритания, отколкото навремето въстаниците в Ирак и Афганистан, заяви британският министър на отбраната Кевин Уилямсън.

Това съобщава  The Daily Telegraph.

Както отбелязва изданието, по време на «поредната атака върху руския режим» Кевин Уилямсън подчерта, че за последните три години заплахата за сигурността на Великобритания от страната на Руси значително е нараснала.

«Ние трябва реалистично да погледнем върху тези проблеми, които ни създава Русия. Това са значително по-сериозни проблеми, отколкото тези, с които се сблъскахме при въстаниците в Ирак и Афганистан», констатира главата на британското Министерство на отбраната.

Според него, именно затова Лондон инвестира в модернизацията на своите въоръжени сили.

«Ние модернизираме отбранителната програма, за да може нашите въоръжени сили да имат всички необходими средства за противодействие на нарасналата заплаха», поясни министърът на отбраната на Великобритания Кевин Уилямсън по време на речта си в палатата на общините в британския парламент.

Източник: https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/04/23/gavin-williamson-russia-bigger-threat-britain-insurgents-iraq/


По-рано изданието The Times публикува следната информация:

Русия води война срещу Великобритания eдновременно на няколко фронта, това заяви главата на британското министерство на отбраната, съобщи The Times.

Според Кевин Уилямсън в тази «прохладна война» Москва показва «невероятна активност», опитвайки се да навреди на интересите на Лондон.

Руската Федерация води война срещу Великобритания, при това едновременно на няколко фронта, това заяви новият министър на отбраната на страната Кевин Уилямсън. За това съобщи британският вестник  The Times.

В тази «прохладна война» Русия проявява «невероятна активност в опита си да причини вреда на британските интереси», подчерта Уилямсън.

«Ние си имаме работа с Русия, която увеличава активността на своите подводници в Северна Атлантика. Ние си имаме работа с Русия, която предизвиква НАТО, Великобритания и САЩ в Източна Европа», констатира министърът на отбраната на Великобритания.

Кевин Уилямсън също предупреди, че британските интереси се рушат и от «кремълската мрежа от тролове».

Правителството на Владимир Путин, според мнението на министъра, представлява за сигурността на Великобритания «неядрена военна заплаха».

А начинът, по който Русия «използва средствата за водене на информационна война», показало, че Москва е привърженичка на «други правила», отбеляза британският глава на Министерството на отбраната.

Превод: Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;