След извеждането на терористите от Източен Каламун военната полиция на Русия пристъпи към охрана на законовия ред в освободените градове заедно с републиканската гвардия и частите на държавната сигурност

в Сирийската Арабска Република.

По молба на правителството на Сирия руските военни полицаи ще патрулират в населените места Джисрин и Рухейба за защита на мирното население от мародери, крадци и спящи клетки на терористичните организации.

Както съобщават от Министерството на отбраната на Русия, паралелно с това руските военни инструктори ще обучават своите сирийски колеги в тънкостите на службата в градски условия в следконфликтният период.

Руските военни, които влезли в освободения град Рухейба, са били посрещнати от местните жители с автомибни клаксони и мотоциклети, с викове на радост и ликуване.

На главния площад на града ученици, студенти, държавни служители, пенсионери и търговци излезли да посрещнат своите освободители, изоставяйки работата и домашните си дела.

Традиционният моторизиран кортеж съпровождал руснаците по пътя на колоната.

Мирният живот се завръща в Източна Гута.

Уличните магазини и лавки отново са отворени, работят уличните кафенета, търговците обикновено стоят на стълбите в очакване на клиенти.

Държавните учреждения отново приемат граждани по най-различни въпроси: от плащането на електричеството, водата до регулирането на цените на бензина и дезеловото гориво, което бе невъзможно, когато в града управляваха терористите.

Петя Паликрушева за News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;