Представители на САЩ са проникнали в сряда в резиденцията на генералния консул на Русия в Сиатъл, щата Вашингтон, след като са счупили ключалката на входната врата. Това съобщи пред кореспондент на ТАСС източник от посолството на Русия в САЩ, предава ТАСС, цитирана от Фокус.

Американските представители били „счупили ключалката и са проникнали вътре“ в сградата. Според думите на източника, „американците“ са включили осветлението в резиденцията и са пристъпили „към чупене на ключалката на вратата на пристройката“.

По-рано за опитите на представителите на САЩ да проникнат в резиденцията на генералния консул на Русия в Сиатъл съобщи завеждащият консулския отдел на посолството на Русия в САЩ Николай Пукалов. Според думите на дипломата, руската страна оценява днешните американски действия като нарушение не само на международното право, но и на националното законодателство на САЩ.

По-рано Пукалов е разказал пред ТАСС, че руските дипломати са изнесли архива и най-ценното оборудване от Генералното консулство в Сиатъл.
Администрацията на САЩ наредила резиденцията на генералния консул в Сиатъл, която е собственост на Русия, да бъде освободена до вторник.

Тагове: ; ; ;