Представителят на Министерството на отбраната на САЩ Ерик Паон коментира показаните от Генералния щаб на ВС на Русия по време на брифинг в Москва отломки от крилати ракети, които бяха изстреляни по Сирия от силите на коалицията.
В Пентагоне отреагировали на показанные в Москве обломки выпущенных по Сирии «Томагавков»В интервю за CNBC Паон нарече  това «поредни пример за руската дезинформационна кампания».
«Тези изявления…относно нашите цели (целите на коалицията, начело със САЩ, бел.ред.) са абсурдни..
За «Томахоук» ние не виждаме никакви доказателства, освен изявления, направени в руските държавни СМИ, които твърдят, че това е истина», каза Паон, добавяйки, че тези изявления са пропаганда, чиято цел е да се отклони вниманието от «убийствата на невинни граждани» от сирийския режим.
По-рано началникът на Главното оперативно управление към Генералния щаб на ВС на Русия Сергей Рудской по време на брифинг в Москва заяви, че от над 100 ракети, изстреляни на 14 април от коалицията, начело със САЩ по Сирия, са достигнали целта си по-малко от 30.
Представителите на ведомството демонстрираха пред журналисти отломките от крилати ракети, открити след атаката.
От Генералния щаб отбелазаха, че специалистите с лекота могат да идентифицират тези фрагменти.
По-рано Генералният щаб на Русия показа отломки от крилатите ракети, които бяха изстреляни по Сирия от силите на коалицията.
Генштаб продемонстрировал обломки выпущенных по Сирии крылатых ракет

«На изложбата са представени елементи от крилати ракети с морско базиране «Томахоук», произведени от САЩ, както и крилати ракети с въздушно базиране, произведени от Англия и Франция  SCALP и Storm Shadow», — заяви специалистът в областта на противовъздушната отбрана Сергей Безногих.

Той отбеляза, че са показани части както от самите ракети, така и от техните двигатели.

По-рано началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия генерал-полковник Сергей Рудской по време на брифинг заяви, че в Москва са били доставени крилата ракета «Томахоук» и авиационна високоточна ракета.

«Фрагментите от крилатите ракети, открити в посочените райони на прихващане, имат характерни пробойни от поразяващите елементи на зенитните управляеми ракети.

Виждат се и серийните номера, датите и фирмите-производители, както и други данни.

Специалистите могат много лесно да идентифицират принадлежността на тези фрагменти.

След брифинга имате възможност да се запознаете с тях по-детайлно», каза Рудской.

По-рано се съобщи, че сирийските военни са намерили и изпратили в Русия две американски ракети, които не са се взривили по време на удара на САЩ по Сирия на 14 април.

Военният експерт Алексей Леонков заяви, че «Томахоук» отдавна са изучени от руските специалисти, но във връзка с модернизацията на въоръжението, ракетата все пак ще представлява голям интерес, особено за техните навигационни прибори и комплексите по релефометричната система за корекция.

Къде по-голям интерес за Русия представляват американските ракети с въздушно базиране

AGM-158 JASSM, които са изстреляни от борда на бомбардировача В-1В.

Ако такава се окаже сред двете доставени ракети, то това ще бъде голям успех, заяви Леонков.

Гореспоменатата ракета сменя тактическата ракета с ядрена бойна глава  AGM-129.

News Front Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ;