Гръцките депутати одобриха продажбата на няколко електрически централи в страната, които са част от Националната енергийна компания, предаде БГНЕС.

Приватизацията на дружествата стана въпреки масовите протести срещу този акт, който синдикатите определят като «национално престъпление». Мнозинството от народните представители в гръцкия парламент одобриха проектозакона, който разрешава на Националната енергийна компания в рамките на един месец да започне с продажбата на електрическите централи.

Продажбата на дружествата е част от условията на международните кредитори към властите в Атина. По време на дебатите и гласуването в пленарна зала пред парламента се събраха няколкостотин души от Националната енергийна компания.

Тази нощ работещите там съобщиха, че спират с протестите и стачката. Според тях «управляващата коалиция и депутатите ще носят отговорност за кражбата».

«Правителството не трябва да се хвали, защото то спечели битката в парламента, но ще загуби войната в обществото», се казва в декларацията на синдиката от Националната енергийна компания.

Тагове: ; ;