25 април 2018-Нюз Фронт.

Министърът на отбраната на Украйна в интервю за ВВС Украйна заяви, че по време на последната си визита в САЩ е съгласувал датата за доставки на американски противотанкови системи  Javelin с началникът на Пентагона Джеймс Матис.

 

» По време на последния ми визит в САЩ на 2 февруари тази година се разбрахме с Джеймс Матис за датата. И вече точно знам когда ще бъдат направени доставките, и ние се подготвяме за това. Подбрали сме хора и ги подготвяме. Те преминават теоретическа подготовка, изучават различните противотанкови системи, не само Javelin», — заяви Полторак.

» Ако имахме 10 000  Javelin, това е едно, но когато имаме 35 такива установки това е съвсем друго. Затова, нека първо да ги получим, а пък после ще разберете и как ще ги използваме»,- добави военния министър на Украйна.

 

По-рано стана известно, че Държавния департамент на САЩ е одобрил доставките на комплекси  Javelin в Украйна.

Припомняме, че в проекта на федералния бюджет на САЩ за 2019 година са предвидени $200 милиона  с цел усилване на сигуростта и отбраната.

 

В края на 2017 година администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп одобри продажбата на летателно отбранително оръжие на Украйна, но без оротивотанкови ракети Javelin.

Министърът на отбраната на Украйна Полтрак на 7 февруари в ефира на телевизия » 112 Украйна» заяви, че американските противотанковеи комплекси Javelin ще бъдат доставени през 2018 година.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;