Адвокат Наталия Веселницкая, участваща в срещата на сина на президента на САЩ Доналд Тръмп-младши с представители на Русия в небостъргача  Trump Tower през 2016 година, изрази учудванe от факта, че американскияj спецпрокур Робърт Мълър и до днес не се е обърнал към нея с молба да предостави информация за приписваната на Москва намеса в изборите в САЩ.

В разговора си с агенция  Associated Press адвокатът отбеляза, че, според нея, «в САЩ не се работи над установяване на истината».

Отбелязваме, че по-рано Веселницкая съобщи за срещата си през март в Берлин с американски следователи от сенатския комитет по разузнаването.

«Назовах определени фамилии, които стоят зад цялата тази история.

Това е Джонатан Уинър и Дейвид Крамер.

Тези двамата получават пари от бюджета — един от тях от Държавния департамент, другият — по линията на обществени организации, за да легализират целият този антируски проект», отбеляза тя.

Юристът добави, че следователите не само са задавали въпроси, но са се интересували от нейното мнение по повод ситуацията.

«Разказах на следователите, че тези двама човека са работили за Браудер и са направили всичко, за да може тази частна история да придобие международен характер и да се превърне в световна история на САЩ срещу Русия.

Преди седем години те започнаха да вкарват Браудер по всички кабинети на Белия дом», заяви Веселницкая.

Пред журналистите от АР тя съобщила, че срещата със следователите в Берлин е било по-скоро 3-часов монолог, а не разговор.

«Те не ме прекъсваха. Слушаха много внимателно.

Въпросите им бяха кратки и максимално ясни», каза адвокатът, думите й са цитирани от erald Courier.

Според нея, следователите главно се интересували от срещите в  Trump Tower през 2016 година.

Тя информирала представителите на Конгреса за новите данни, повтаряйки, че руските власти по никакъв начин не са били съпричастни към тези преговори..

Припомняме, че разследването по вменяваната на Русия намеса в американските избори, а също по предполагаемите връзки на Тръмп с Русия, които отричат и от Кремъл, и от Белия дом, се водят от независимия специален прокурор Робърт Мълър, а също в двете палати на конгреса на САЩ.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ;