Американският сенатор-републиканец Ранд Пол изрази съмнения, че президентът на Сирия Башар Асад носи отговорност за обвиненията към Дамаск за химическата атака в Сирия.

Той коментира плановете на САЩ да въведат санкции срещу подкрепящата Сирия Русия.

Според сенатора, първо «трябва да се говори за това»: какви «доказателства имат САЩ, че Русия е била замесена в тази атака».

«Асад трябва да е най-глупавият диктатор в света, а вероятно той не е такъв», каза пред CNN Пол мнението си за химическата атака.

Сенаторът заяви, че «той иска да види доказателствата» за вината на Асад, които, както твърди американското разузнаване, САЩ притежава.

Пол отбеляза, че химическата атака е била «единственото нещо, което е можело да подтикне света да нападне Асад», защото «любопитно е, каква би могла да е логиката на Асад, за да използва химическо оръжие».

Сенаторът заяви, че трябва първо да се установи ролята на властите на Сирия и Русия в «химическата атака», отчитайки, че терористите в Сирия вече «са използвали химическо оръжие».

Припомняме, че журналистите от американския телевизионен канал  One America News съобщиха, че НЕ СА НАМЕРИЛИ в сирийската Дума признаци за химическа атака.

Вашингтон разглежда въпроса за въвеждането на допълнителни санкции срещу Русия, но окончателното решение все още не е взето.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ;