Депутатът от Върховната Рада Евгений Балицкий в ефира на телевизионния канал NewsOne сравни настоящата украинска власт с фашистка окупация.

Балицкий обърна внимание на това, че населението на Украйна масово напуска страната.

«Ние губим не само независимост, ние губим страната.

Защото страната — това не е територия.

Това на първо място са хората», подчерта парламентаристът.

Според него, действията на украинската администрация начело с Петро Порошенко могат да се сравнят с дейността на фашистите.

«Всички ние помним как се държаха фашистите в нашата страна.

Преименуваха улици — което прави и днешната власт.

Трошаха паметници — което прави и настоящата власт.

Изтриваха паметта ни — което прави и властта днес.

Те забраняваха езика ни — властта днес прави същото», заяви Балицкий.

Както счита депутатът, днес Украйна се намира в окупация от собствената си власт, която заставя хората сами да напускат родната си страна.

По-рано се съобщи, че чуждестранни компании ще извозват ядрените отпадъци в Украйна и така ще превърнат страната в ядреното гробище на Европа и света: депутатите от украинския парламент поставиха кръст на здравето на украинците.

Върховната Рада подкрепи законопроекта № 6089 «За внасяне на промени в някои закони на Украйна относно усъвършенстване на законодателството по въпросите за радиоактивните отпадъци», който предполага въвеждането на четири вида радиоактивни отпадъци — много нискоактивни, нискоактивни, средноактивни и вискоактивни.

«ЗА» гласуваха 229 депутати.

Спикерът на Радата Андрей Парубий постави законопроектът три пъти на гласуване, защото при две от гласуванията не стигнаха гласовете, много от народните избраници изразиха опасения, че Украйна просто ще се превърне в ядрено гробище на Европа и САЩ.

На видеото: Опозиционерът Масийчук твърди, че ЕС и САЩ искат да превърна Украйна в ядрено гробище.

Според пояснителната бележка, експертите от ЕС са счели, че съхранението на всички радиоактивни отпадъци в Украйна при подобно деление ще коства на страната около 750 млрд гривни, а това било твърде много.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;