Журналистът Макс Блументал пише в статията си за сайта  The Grayzone Project, че британският музикант Роджър Уотърс, един от основателите на групата  Pink Floyd,  се е опитала да го «завербува» организацията «Белите каски»

Опубликованы письма, в которых говорится о попытках «Белых касок» «завербовать» основателя Pink Floyd

    • Според журналиста, музикантът му е предал писмо, получено от него от представителите и активистите от «Белите каски».
    • Блументал пише, че през 2016 година агенцията, представляваща «Белите каски», се е опитала да покани Уотърс на вечеря, «организирана от саудитско-британски милиардери».

  • На музиканта било казано, че, присъединявайки се към мисията на организацията, той ще може да помогне «да се чуе по-нависоко гласът на мирните герои на Сирия».
  • «Достатъчно подозрително беше да се получи подобна показа за вечеря (от «Белите каски», бел.ред.). Сега моите най-лоши подозрения се потвърдиха», казал Уотърс.
  • В материала се казва още, че няколко дена преди концерта в Барселона френски фотокореспондент, който, както сам той казал, бил свързан с «много влиятелна сирийска организация», настоявал Уотърс да му позволи да говори от сцената, за да направи изявление за децата в Сирия.

Документите показват, че специалистите от добре финансираната служба за връзки с обществеността (на «Белите каски», бел.ред.) целенасочено работи със знаменитости, изхождайки от това, че те могат да достигнат до сърцата и умовете на широката общественост на Запад», пише в статията си Блументал.

Grayzone Project@GrayzoneProject

Exclusive emails show how the White Helmets attempted to recruit @rogerwaters with Saudi money https://grayzoneproject.com/2018/04/19/exclusive-emails-show-how-the-white-helmets-tried-to-recruit-roger-waters-with-saudi-money/  via @MaxBlumenthal

Exclusive Emails Show How The White Helmets Tried To Recruit Roger Waters With Saudi Money — The…

By Max Blumenthal During a Barcelona concert on April 13, Roger Waters denounced the Syrian White Helmets as “a fake organization…

grayzoneproject.com

 

 

Тагове: ; ; ; ;