Протести срещу ударите в Сирия в САЩ

«Премерена и разумна реакция» на Москва на ударите, нарушаващи международното право, четем в коментарите на  Welt,

това заяви бившият председател на военния комитет на НАТО Харалд Куят.

А в ефира на  Das Erste

експертът от берлинския Фонд за наука и политика Маркус Кайм поясни, че Западът, съдейки по всичко, е решил да не върви по «политически коректен път» и да дочака резултатите от разследването на Организацията по забрана на химическото оръжие.

Но толкова ограничени мерки едва ли ще се отразят по какъвто и да било начин на конфликта, казва изданието.

Френският политик Николя Бе също осъди лидера на своята страна Еманюел Макрон за това, че той е решил да се присъедини към американската инициатива, но без да получи мнението на независимите експерти относно «химическата атака» в Сирия.

При това Макрон, който, както се оказало, искал да даде Путин да разбере, че западните политици «не са мили и слаби», прекрасно разбирал, че е нарушил международното право, твърди лидерът на партията «Национален фронт» Марин Льо Пен.

Според нея, понятието «международна общност» не бива да се свежда до САЩ, Великобритания и Франция.

Пред обикновените граждани вече в миналото се били размахвали «епруветки» с доказателства за наличието на оръжие за масово поразяване, опитвайки се да оправдаят нахлуването в Ирак.

От тези действия на правителството ще страдат обикновените хора, след като в резултат на подобни удари потокът от бежанци от Сирия ще става все по-голям и по-голям.

Интервенцията в Ирак си спомня и кореспондентът на CNN Джим Акоста.

След осъществяването на бомбардировките Доналд Тръмп написал в своя Туитър:
«Мисия е изпълнена» — такава фраза използвал през 2003 година Джорд Буш, поздравявайки американците с победата във войната в Ирак, която продължила след това още осем години.

Петя Паликрушева за News Front

На видеото — протестиращите в Гърция срещу ударите на САЩ се опитаха да свалят паметника на президента на САЩ Труман.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;