18 април 2018-Нюз Фронт.

Френският сайт Olivierdemeulenaere.wordpress.com  съобщи за пленени британски военнослужещи от 22 батальон на Специалната авиационна служба (SAS), които са осъществявали координация и са оказвали помощ на терористите.

Сирийската армия провежда операция по задържане на британските военни от спецподразделението по време на освобождаването на района Източна Гута през февруари тази година. По това време значителна част от силите на сирийските войски са били насочени към сирийската столица.

Именно в тази връзка и задържането на британците, което се е оказало крайно неочаквано и  неприятно за Лондон, се появява гръмкото дело с измисленото отравяне на баща и дъщеря Скрипал. След това и разиграната «химическа атака».

Каква е връзката?

Разобличените и взети в плен британци, които са помагали на терористите оголват мащабните планове и цели на САЩ и компания. Предвид това, Западът има спешна нужда да представи нещо ярко и мощно за да отвлече вниманието от себе си и да насочи фокусът към Русия.

Това че САЩ и Велиобритания провеждат съвместни «операции» в Близкия Изток и подпомагат терористите преследвайки собствени геополитически цели няколко пъти беше разкривано именно от Русия.

За това и Лондон и Вашингтон обединяват усилия срещу Русия и създават необходимия информационен фон.

 

Сега малко хронология

През 2013 година в Алепо са заловени 23 бойци от френското Командване за специални операции(COS), които са осъществявали техничска помощ на терористите и са кординирали действията на ИДИЛ. Ако някой се чуди, как така днешните терористи не са просто брадати радикали, а имат съвременно мощно техническо оборудване, цяла информационна система и канали за взаимодействие, а също и неспиращо въоръжаване. Ами просто е- специалните служби на няколко западни държави им осигуряват целия този комфорт като им задават освен това задачи за изпълнение. И разбира се, всичко това е сккрепено с договорни отношения базирани на икономически обвързаности.

При залавянето на френския спецназ, който помага на терористите, скандалът се разминава без излишно огласяне. Тогава Париж успява да си върне спецбандата, като Франция прави определени преференции на Сирия за да си получи спецбойците обратно живи и здрави и да избегне скандала.

 

Година по-рано подобен сценарий се разиграва в Хомс, където са задържани 40 турски и 20 френски офицера. При посредничеството на Ливан и те са върнати благополучно на армиите си.

Най- мащабният и шумен инцидент с чуждестранни спецчасти изпратени да помагат на терористите се случва през декември 2016 година в Алепо.

Информацията се подава дозирано.

В началото се съобщава за задържани 14 чуждестранни военни. След това към информацията се прибавят още 3. Задържаните военни са оредимно от Саудитска Арабия, Катар, Мароко и Израел.

В края на краищата списъка на задържаните военни от спецчастите се разширява до 11о, като в този списък влизат американци, французи и англичани. И това не са просто обикновени военни, а елитът на службите от специалните подразделения, за които обикновените хора рядко са чували дори. 

Една такава международна коалиция и смеска между професионалисти, инструктури от НАТО и кръвожадни терористи, обичащи парите и адреналин, обединени от една цел- сваляне на сирийското правителство, за разплячкосване на ресурсите на Сирия. Всичко останало, което четем и слушаме по новините е раздувка, която е доста далеч от истинските факти.

Мръсните игри между специалните служби на няколко западни държави не остават обаче скрити от тайните служби на Русия, за които отдавна е известно, че са едни от най-добрите в света.

Именно поради тази причина Лондон и Вашингтон решават да отмъстят на руснаците преди истината да лъсне пред широката общественост и спешно забъркват двата гръмки скандала «Скрипал» и » химическа атака» в Сирия, на които ние с вас бяхме просто публика.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;