Протест в България: «Войната в Сирия е престъпление»

Днес сутринта в българската столица се състоя протестна акция в подкрепа на Сирия и против военната агресия на Запада.

Във връзка с варварския акт на нападение от страна на САЩ, Великобритания и Франция над суверенна Сирия, българи и сирийци се събраха заедно, за да осъдят военната агресия на Запада.

Ударът на ВВС на САЩ по позициите на проправителствените сили на Сирия е нелегитимен и незаконен, без значение на причината.

Това заяви пред журналисти външният министър на Русия Сергей Лавров.

«Ударът бе оправдан от страна на командването на САЩ, че това са правителствени отряди, които са били заплаха за опозицията, с която си сътрудничи коалицията, оглавявана от САЩ.

Каквато и да е причината, ударът е нелегитимен, противозаконен. Това е поредното нарушаване на суверенитета на САР.

Нямам информация, че Вашингтон е предупреждавал Москва преди да нанесе удара.

Ударът потвърждава стремежа на Вашингтон да разгърне силите на Джебхат ан Нусра срещу законното правителство на Сирия.

Москва е разтревожена от разминаването на общото разбиране за необходимостта да се обединят тези, които реално се бият на земята и във въздуха с терористите от ИДИЛ и бившата Джебхат ан-Нусра.

Виждаме потвърждение на стремежа да се разгърнат опозиционните сили, включително екстремистите от Джебхат ан-Нусра срещу законното правителство на Сирия.

Всичко това ни тласка встрани от сирийското регулиране и от главата му задача — да не се допусне завземането на Сирия и други части от Близкия Изток от терористите.

Всичко това, което чуваме от Вашингтон за Сирия — всъщност е подкрепа за терористите», отбеляза руският външен министър Сергей Лавров.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;