След своето неделно интервю за водещото радио  RMC и за информационно-аналитичното интернет-издание  Médiapart френският президент Еманюел Макрон вдигнал «чашка» в компанията на своите министри, съобщава белгийският информационен сайт 7sur7.

Според изданието, за интервюто с президента споделили главните редактори не гореспоменатите медии, за които тази среща в неофициален формат станала «повод да се разберат повече подробности за участието на Франция в сирийската криза, а също за това, как Макрон смята да демонстрира пред Путин своята военна «мъжественост».

Според  Жан-Жак Бурден (журналист от радиото), президентът Макрон, разговаряйки за Русия с неговата жена, която също присъствала на срещата, заявил:
«Аз съм равен на Путин.

И Путин, между другото, ме разбира.

А за Сирия реших да ударя, за да кажа на Путин, че ние също участваме в това.

Той разбира тези неща.

Това е решение, което ще доведе мира в Сирия».

«Да видим, наистина ли това решение да доведе мира в Сирия», «сдържано» коментирал изявлението на президента журналистът Бурден.

Двамата журналисти от гореспоменатите медии също  били изненадани от присъствието на срещата на министри от правителството на Макрон.

«Министрите по принцип имат друга работа. За какъв дявол те бяха там?», «откровено» попитал Едуи Пленел от интернет-изданието.

Заедно с това журналистите похвалили президента за това, че той общувал с тях в личен разговор също така непринудено, както и пред камерите.

«След интервюто той беше такъв, какъвто и по време на него. Той все едно продължаваше да участва в предаването.

Дори сам каза: «Ако искате, можем така да разговаряме до полунощ».

На него му това му харесва».

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Източник:http://www.7sur7.be/7s7/fr/16921/Syrie/article/detail/3410365/2018/04/16/Macron-Je-suis-l-egal-de-Poutine.dhtml

На видеото — протести срещу трудовата реформа на Макрон.

 

 


Тагове: ; ; ; ; ;