Дипломацията на САЩ се е провалила и Вашингтон е преминал към сплашване със санкции, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, пише руското издание „Взгляд“., цитирано от Фокус.

Според думите на Захарова, САЩ видимо „не са намерили възможности да поддържат дипломатическата игра“ с Русия. Вашингтон, „като цяло, се е провалил в своята дипломатическа игра в региона на Близкия Изток и Северна Африка“, заяви Захарова. В резултат американската страна е „преминала към план „Б“: безкрайно сплашване и санкции“.

„Това просто е част от голямата стратегия“, е заключението на Захарова.

Представителят на МВнР на Русия добави, че „това не е новост в международните отношения“.

Новото, както подчерта Захарова, се състои в това, че държавите, „които до вчера са пропагандирали свободата и конкуренцията, неприемливостта на намесите вв икономическите процеси, в свободна търговия и т.н., сега се занимават, даже не с протекционизъм, а просто със силов натиск за реализация на собствените си планове и инициативи“.

„Взгляд“ напомня, че в началото на април САЩ въведоха нови санкции против Русия.

В неделя постоянният представител на САЩ при ООН Ники Хейли заяви, че Вашингтон се готви да наложи нови санкции срещу Русия заради Сирия.

Това трябва да стане в понеделник (местно време). Но Министерството на финансите и Белият дом все още не са потвърдили заявлението на Хейли.

Сега

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;