Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел, по време на който осъди действията на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия. Това съобщи пресслужбата на Кремъл.
Путин в разговоре с Меркель назвал удары Запада по Сирии актом агрессии

  • «Президентът на Русия отново подчерта, че действията на групата западни държави, извършили акт на агресия срещу Сирийската Арабска Република, грубо са нарушили нормите на международното право, включително Устава на ООН, нанесли са съществена вреда на процеса за мирното регулиране на сирийската криза», се казва в  съобщението.

Отбелязва се, че политиците са акцентирали върху важността на провеждането на щателно и обективно разследване от страна на намиращата се в Сирия мисия на Организацията по забрана на химическото оръжие.

Двамата политици са изразили готовност да съдействат за възобновяването на дипломатическите усилия за Сирия, в това число в Женева и Астана.

По-рано Ангела Меркел заяви, че Берлин подкрепя решението на САЩ и техните съюзници да нанесат удар по редица обекти в Сирия.

На 14 април САЩ, Великобритания и Франция изстреляха над 100 ракети по Сирия.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;