16 април 2018-Нюз Фронт.

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин изрази съжалението си повод това, че ЕС и НАТО си мълчат когато Хащим Тачи ( президентът на самопровъзгласената република Косово) заплашва с оръжие, а Рамуш Харадинай (премие-министър, бел.ред) прави изказвания за някакво » Източно Косово», предава прес-службата на ведомството.

По-рано външният министър на Сърбия Ивица Дачич напомни, че това не са първите заявление от страна на Прищина, които имат агресивен тон и носят заплахи, а Белград няколко пъти обръща вниманието на Европейския Съюз към агресивния тон на «Косово»

 

» Когато Иса Мустафа в качеството си на премиер приема председатели и ппредставители на политически партии от Прешево

Буяновца и Медведжи, той също говори, че се среща с представители на «Източно Косово». Аз тогава още реагирах и писах в ЕС»,- коментира Дачич.

 

» Когато Тачи заплашва с оръжие, всички разбираме, че ще му се наложи да пита на кого е оръжието. Сърбия не реагира и призова към мир»,- добави външният министър на Сърбия.

Рамуш Харадинай днес по време тържествената церемония по откриването на магистрала от Прищина заяви, че този път свързва Косово с «Източно Косово»- териториите Прешево, Буяновац и Медведжа в южната част на Сърбия, които са с висок процент албанско население извън пределите на автономния край Косово и Метохия.

Преди това  Харадинай заплашва Сърбия, че албанците ще стигнат до Ниш, както в Централна Сърбия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;