Превод:

В петък администрацията на Тръмп наложи нови санкции на руски правителствени чиновници и олигарси с връзки с президента Путин, а също санкции върху компании, които са тяхна собственост или под техен контрол.

В същото време президентът продължава да иска извеждането на американските войски от Сирия.

Според някои данни, тази седмица той е заявил пред съветниците си по националната сигурност, че би искал извеждането на войските да започне в рамките на половин година.

Ще обсъдим това със сенатора-републиканец Линдси Греъм, който се включва в ефир от Южна Каролина.

ЛИНДСИ ГРЕЪМ, сенатор от САЩ: Считам, че това е голяма стъпка в правилна посока — руснаците трябва да бъдат ударени по портфейла.

Неголям брой хора в Русия живеят нашироко за сметка на другите. Ударът по близкия кръг на Путин, благодарение на който те няма да могат да си купуват домове и яхти по целия свят на базата на натрупани пари — това е първата стъпка.

  • Но вие искахте въвеждане на санкции срещу самия Путин…

ЛИНДСИ ГРЕЪМ: Разбира се.

  • Бихте въвели санкции срещу него лично?

ЛИНДСИ ГРЕЪМДа. Британците казват, че, според тях, руснаците са се опитали да убият бившия руски шпионин и британски гражданин на тяхна територия и че тази операция я е организирал  Путин.

Нашите разузнавателни служби считат, че Путин е одобрил хакването на изборите през 2016 година, а също, че той има намерение да се намеси отново.

Нищо в Русия не става без негово знание — той е най-големият плюс на диктатора: той знае за всичко.

Но аз бих отишъл и по-нататък: бих взел всички крупни купувачи на руски нефт и газ и бих се постарал да ги снабдя с нефт и газ, но не руски.

От това икономиката им наистина ще започне да страда.

    • Любопитно. И ние наистина ще увеличим експорта на американския нефт и газ. Рано или късно това ще се случи.
    • Превод и редакция: Петя Паликрушева
    • Източник:http://video.foxnews.com/v/5766265958001/?#sp=show-clipsТагове: ; ; ; ;