14 април 2018-Нюз Фронт.

Днес света ни осъмна със страшна новина- без предупреждение, подло и в размер с вскякакви  норми на международното право, тази сутрин САЩ, Великобритания и Франция нападнаха Сирия, нансяйки удари с крилати ракети. Кой им дава това право? ? ?

САЩ тласка светът към война! Сега от всички нас зависи да се възпротивим на адското им намерение и да осъдим като хора и граждани тези варварски действия. Да кажем НЕ на войната!

Варна излиза още днес на протест, който ще се състои в 14:45 пред Катедралата.

Приканват се всички небезразлични граждани и организации да подкрепят протеста, а също така да се организират по градове с подобна инициатива. Очаква се протест пред Американското посолство в столицата София. Нека кажем заедно НЕ на войната!

Във връзка с извършените бомбардировки над Сирия тази сутрин Гражданска инициатива «България за мир» организира протест, с който изразява несъгласието си с тези действия.

Не желаем светът да се въвлича във войни.

Не смятаме, че бомбардировките са нормално средство за внасяне на справедливост в 21 век. 

Не желаем Сирия да е поредната разрушена държава по непотвърдени обвинения, така както се случи в Ирак.

В Ирак не откриха никакви доказателства за производство и употреба на химическо оръжие, но държавата все още не може да се възстанови.

Имаме информация още от 15 март, че в Сирия се извършват инсценировки на химически нападения, че се включват деца и жени като артисти, които симулират пострадали от химическо оръжие. В мрежата имаше и подобни клипове.

Смятаме, че САЩ трябва да разберат, че другите държави са суверенни и да ги оставят на мира, сами да решават съдбата си.

Не желаем в това смутно време да се създават поводи за глобални военни конфликти.
Нашия призив е «Да спрем безумието на войната»!

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;