14 април 2018-Нюз Фронт.

Рабо тази сутрин, без предупреждение и каквото и да било основание САЩ, Великобритания и Франция извършиха напдадение по Сирия с крилати ракети.

В ракетните удари участваха:

Есминци  Porter, Cook и Higgins, които изстреляха » Томахавки»

Френските изтребители  Mirage

Британскиъе изтребители Tornado 

 Американские бомбардировачи  B-1

Вече в 6 сутринта на площад Омейядов в Дамаск започнаха да се събират хора, за да изразят протест срещу военната агресия на и в подкрепа на Сирия.

Министърът на отбраната на САЩ цинично заяви:

» Тези удари са насочени срещу сирийското правителство. При извършването им направихме много, за да избегнем жертви сред гражданите на Сирия.

Нападението по Сирия е започнало в 21:00 ( местно време Вашингтон) или около 4-5 сутринта наше време и от Пентагона уточниха, че при удара са използвани два пъти повече ракети отколкото при атаката през 2017 година.

 

 

 

 

С какво право САЩ напада Сирия? 

» По военните и граждански обекти на Сирия въздушни и морски носители на САШ, Великобритания, Франция изстреляха 100 крилати ракети и ракети тип » въздух-земя», заявиха от Министерството на отбраната на Русия.

Нападението извършено от САЩ, Великобритания и Франция след заповед на американския президент Доналд Тръмп е въпреки заявлението на външният министър на Русия Сергей Лавров, който съобщи, че Русия разполага с неопровержими доказателства, че «химическата атака» в Сирия е инсценировка, а отговорността за инсценировката е изцяло на специалните служби на една държава, която сега води масирана русофобска кампания.
Не е трудно да се досетим за коя държава става въпрос и от къде започнаха всички разговори за химически оръжие.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;