13 април 2018-Нюз Фронт.

За няколко дни целия свят се почувства на ръба на най-страшното. Усещането за война витаеше като призрак от нощните кошмари.

Американската «туитър дипломация» сипеше заплахи срещу Сирия и Русия, с някакво уродливо наслаждение от думите «ракети», описвани като «умни и красиви». 

Поводът за всичко това беше продължението на «прелюдията Скрипал», а именно гръмкото и страшно обвинение в използването на химическо оръжие в Сирия.

За няколко дни ужасяващи кадри облетяха света, но..внимание!!! Оказа се, че кадрите са постановъчни.

 

» Камера, мотор, химическа атака в Сирия, първи дъбул..»

 

 

 

 

 

САЩ се отказаха от нападението срещу Сирия поради изтичането на информация относно инсценираното химическо нападение в Източна Гута. 
Кадрите са от снимачната площадка на филм за Сирия, спонсориран от САЩ. Идеята бе, да се използват кадри от заснетото за да обвинят Сирия в истинско химическо нападение. 
Кадри от същия филм са използвани пред света като доказателство, че сирийския режим е употребил химическо оръжие срещу мирни граждани. Хонорарите за участие са били основно хранителни продукти и стоки от първа необходимост. 

А, ЧЕСТИТО ДО СЛЕДВАЩИЯ ФИЛМ- пише  преводачът, журналист и анализатор Мажд Алгафари .

 

» В освободените от терористи населени пунктове в Сирия бяха открити складове и лаборатории по производството на самоделни боеприпаси, в които имаше значителни запаси от отравящи вещества, в частност хлор.

Местните жители тогава съобщиха на властите за подготовката на провокации в участието на прословутите » Бели каски». 

Целта на тези действия беше, както прекрасно разбираме, да се режисира повод за нови «неопровержими» обвинения по адрес на Дамаск»- коментира на 12 април официалният представител на руското Външно министерство Мария Захарова.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;