13 април 2018- Нюз Фронт.

Изострянето на отношенията и повишаването на градусът на напрежението в световната политика в Сирия е очаквано, смята сръбският военно-политически анализатор, директор на Евразийския форум за сигурност Митар Ковач- генерал-майор.

 

 

В интервю за сръбската редакция на News Front,експертът обясни, че това е свързано с опита на Запада на наложи господството си в Близкия Изток, използвайки енергийните ресурси и строителството на нефто и газо-проводи в Европа. Заради което беше провокирана и самата война в Сирия.

 

» Тази информационна кампания е просто пренесена от Англия, от делото за така нареченото «отравяне» на баща и дъщеря Скрипал»- коментира генерал-майор Ковач.

 

» Ако се задълбочим в историята на кризата, може да си спомним и как за химически арсенал се говореше още преди 5 месеца и преди половин година, и преди 2 години.

Явно, стратезите от Запада са използвали вече всички свои аргументи за гражданската война в бивша Югославия, що се касае масовите престъпления и инсценировки»- иронично отбелязва сръбският генерал.

 

По повод «химическата атака» в Сирия, генералът е на мнение, че определено става въпрос за постановка, чиято цел е, посредством медиите да се предизвика състрадание сред обществото, след което да има оправдание за възможна военна атака.

 

На въпрос относно ролята на международните организации в тази постановка, Митар Ковач дава за пример югославския опит.

» Сините каски» редовно се занимаваха със снабдяването на мюсюлманските сили и подразделения в Босна, с оръжия. Тук виждаме постановка на «Белите каски».

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;